Kód: 4

Vepřová plec bez kosti

150 Kč / kg 133,93 Kč bez DPH
Skladem (>5 kg)

Výsekové maso vhodné pro vaření a pečení, vakuově baleno

Kategorie: Maso

Jde o maso z přední nohy, opět od kolene výš, obvykle se prodává bez kosti a porcuje se na menší díly, ideálně tak, aby v každé porci byl vyvážený poměr libového, tučného a ořezu, který je vhodný hlavně pro delší a pozvolnější tepelnou úpravu.  Plec je vyvážené maso, má ideální poměr libového a tučného masa, hodí se všude tam, kde by byl bůček příliš tučný a kýta příliš suchá. Díky obsaženému tuku není třeba ji na začátku prudce opékat, zůstane šťavnatá i bez tohoto kroku. Skvěle se hodí na chlapské řízky, perkelt, vepřový či segedínský guláš, do tlačenek, jako dušené Bratislavské plecko, na pečení – ideální na výpečky ke špenátu – stačí posypat kmínem, osolit a upéct; či na Moravského vrabce.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: