Kód: 50

Hovězí pravá svíčková

715 Kč / kg 638,39 Kč bez DPH
Na dotaz

Výsekové maso, vhodné pro vaření a grilování, vakuově baleno

Kategorie: Maso

Velmi libový sval uložený podél bederní části páteře. V těle skotu není skoro vůbec namáhán a proto má extrémně jemnou konzistenci. Absolutně nejlibovější maso s minimálním obsahem povrchového tuku i mramorováním, je třeba ho proto umět upravit tak, aby se neznehodnotilo. Dělíme ji na 3 části - palec, střed a špičku. Palec je vhodný zpracovat na bifteky (sirloin steaky), dušení vcelku, případně jako řízky či tokáně. Střední část je nejcennější a zpracovává se na tzv. porterhouse steaky, filety nebo jako veliký steak Chateuabriand. Poslední část - špička svíčkové neboli Filet mignon zpracováváme na T-bone steaky s kostí a přilehlým kusem roštěnce. Delší kusy pravé svíčkové je také možno zapéct v listovém těstu, žampionové pastě a kvalitní sušené šunce jako světoznámé Beef Wellington.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: