Kód: 26

Vepřové sádlo syrové bez kůže

85 Kč / kg 75,89 Kč bez DPH
Na dotaz

Vhodné pro vaření a pečení, vakuově baleno

Kategorie: Vepřové maso
Otevírací doba
Otevírací doba prodejny
každý čtvrtek a pátek vždy od 8:00 - 11:00 a 11:30 - 16:30
Garance
Garance kvality
vakuované čerstvé maso výhradně z vlastního chovu
Odběr
Podniková prodejna
Vlastní podniková prodejna farmářských výrobků v Dlouhé Vsi

To se samozřejmě hodí k výrobě škvarků. Syrové sádlo nakrájíte na kostky zhruba 3x3 cm, v hrnci mírně podlijete vodou a necháte dusit, po čase se voda vypaří, sádlo začne pouštět vlastní tuk a škvarky se začnou smrskávat. Postupně vyškvařené sádlo odebírejte, přeceďte přes síto a lijte do sklenic. Až budou škvarky vyškvařené, přilijte cca 100 ml mléka pro lepší chuť a zhnědnutí, přeceďte a škvarky osolte. Snězte samotné, přidejte do bramborových knedlíků, nebo vyrobte škvarkovou pomazánku.  Sádlo se skvěle hodí na smažení (snese velmi vysoké teploty bez přepalování), opékání základů do polévek a omáček, omaštění pečínek, buchet či polévek nebo dokonce k výrobě domácí kosmetiky - na různé mastičky či k výrobě mýdla.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: