To se samozřejmě hodí k výrobě škvarků. Syrové sádlo nakrájíte na kostky zhruba 3x3 cm, v hrnci mírně podlijete vodou a necháte dusit, po čase se voda vypaří, sádlo začne pouštět vlastní tuk a škvarky se začnou smrskávat. Postupně vyškvařené sádlo odebírejte, přeceďte přes síto a lijte do sklenic. Až budou škvarky vyškvařené, přilijte cca 100 ml mléka pro lepší chuť a zhnědnutí, přeceďte a škvarky osolte. Snězte samotné, přidejte do bramborových knedlíků, nebo vyrobte škvarkovou pomazánku. Sádlo se skvěle hodí na smažení (snese velmi vysoké teploty bez přepalování), opékání základů do polévek a omáček, omaštění pečínek, buchet či polévek nebo dokonce k výrobě domácí kosmetiky - na různé mastičky či k výrobě mýdla.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.