Skvěle vychucená marináda plná chuti česneku a vůní bylinek. Bez éček.
Česká národní kuchyně česnek miluje, to je naprosto bez debat. A milujete ho určitě i vy!
Aby také ne, když česnek přirozeně vylepšuje chuť jídel. Jeho chuť a vůně jsou nezaměnitelné. Chuťový profil česneku se ale při opékání mění a typickou česnekovou štiplavost střídá příjemná máslová jemnost plná bylinkových chutí.
Když si k marinádě přičichnete, okamžitě poznáte, že čichové buňky mají co dočinění s česnekem, pažitkou a bazalkou. Chuť je příjemně česnekově bylinková a slaná tak akorát. Chuť v dalších tónech rozvíjí kurkuma a kari koření, které marinádě propůjčují nejen chuť a vůni, ale také zajímavý žlutavý odstín. Pepř drcený a petržel všechny chutě v marinádě příjemně podtrhují a zakulacují.
Tahle česneková marináda je vhodná i pro děti, protože nepálí a hodí se skvěle na vepřové, hovězí, kuřecí, jehněčí a rybí maso.