Kód: 56

Hovězí kližka

220 Kč / kg 196,43 Kč bez DPH
Skladem (2 kg)

Výsekové maso vhodné pro vaření a pečení, vakuově baleno

Kategorie: Maso

Vykoštěné maso z části plece či kýty nad kolenem. Jedná se o značně namáhané svalstvo nohou skotu, proto je značně šlachovité a klihovité. Zadní kližka je více libová a méně dělivá než kližka přední. Nejtypičtější a nejlepší maso na dobrý guláš. Díky tuhému kolagenu se nehodí k rychlým úpravám, naopak jí svědčí dlouho tažená ragú na víně se zeleninou, kdy se kolagen pomalu rozpustí a perfektně zahustí omáčku. Pokud si necháte vyseknout celý kus kolene i s kostí, získáte tzv.”osso bucco”, které je nezbytné pro italskou kuchyni, zapéká se se zeleninou a následně se podává s milánským šafránovým risottem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: